Leefstijlcoaching

 

Wat is Leefstijlcoaching nou eigenlijk?

Leefstijlcoaching is een manier om helder te krijgen wat voor jou belangrijk is in het leven. Leefstijlcoaching draagt bij aan een (preventieve) gezonde levensstijl, iets waar in de laatste jaren door zowel de gezondheidszorg als de overheid veel aandacht aan wordt besteed. Met deze vorm van coaching wordt gekeken naar je algehele huidige leefstijl. Dat wil zeggen je voeding, je slaappatroon, wat voor soort werk  je doet, naar je sport- en bewegingsactiviteiten, stress- en ontspanningsmomenten  en je totale mindset. Want al deze elementen zijn allemaal even belangrijk & bepalend voor een gezonde leefstijl en hoe jij uiteindelijk je ideale leefstijl bereikt.

 

Het uitgangspunt is altijd een goede gezondheid

Tijdens een traject met een leefstijlcoach leer je hoe je grip kunt krijgen op je dagelijkse gewoontes. Je werkt onder begeleiding naar het door jouw gestelde doel in een gezonder en gelukkiger leven, wat je uiteindelijk ook krijgt als je lekker in je vel zit! Dit doen we uiteraard samen! Waarbij we keuzes maken die het voor jou niet zwaarder of lastiger maken ‘leuk’ te blijven leven. Gedurende een traject maken we dus keuzes die bij jou leefstijl passen, zodat je uiteindelijk ook daar vertrouwen maar vooral plezier in krijgt.

 

Beweging & sport

Beweging is een belangrijk onderdeel om jezelf lekker voelen. Tijdens de leefstijl en vitaalcoach begeleiding komt bewegen en sporten zeker aan bod. Als je doel afvallen is, het hebben van minder vet percentage en je bent al lekker aan het sporten, dan kijken we tijdens het coachingtraject hoe en wat voor sport je doet. Is het voldoende om je doel te bereiken of is er wellicht wat verandering nodig? Ook als je doel fitter en krachtiger worden is gaan we met beweging aan slag. Hoe zorg je ervoor dat je je lijf blijft uitdagen? En hoe zit de verhouding rust & beweging wat erg belangrijk is voor spiergroei en herstel. Lees meer..

 

 

Puur en gezond eten

Mijn insteek is: eten doe je puur en gezond, zonder pakjes en zakjes! Hierdoor vermijd je verstopte toevoegingen, zoals e-nummers, zout en suikers. Suikers zorgen bijvoorbeeld voor teveel aan vetopslag en als je niet weet hoeveel er in de verpakking zit ben je gauw het overzicht kwijt wat je nu precies aan suikers binnenkrijgt. Vast staat dat suiker een insuline verhoging geeft en uiteindelijk zelfs een resistentie. Lees meer..

 

 

Mindset

Gezondheid begint in je hoofd: welke focus heb je, positiviteit en hoe sta je in het algemeen in het leven. Stap voor stap leer je hoe je vaste gewoontes en patronen kunt aanpakken en loslaten. Met als doel jou meer vertrouwen te geven in jezelf. Want heus! Iedereen kan het en het lukt jou ook! Lees meer..

 

 

 

Stress versus ontspanning

Raak jij snel uit balans? Voel je jezelf regelmatig opgejaagd, moe en lusteloos? Wellicht heb je teveel stress en te weinig echte ontspanning. Teveel langdurige stress kan er voor zorgen dat je lichaam uit balans raakt en juist om meer energie vraagt. Dit geeft het lichaam aan met het hormoon cortisol. Dit hormoon wordt aangemaakt in de bijnieren als reactie op een angst- of stressprikkel. Lees meer..

 

 

 

 

 

Meer informatie of vrijblijvend kennismaken?
Neem vooral contact met mij op wanneer je meer vragen hebt of meer informatie wenst te ontvangen. Wellicht ben je er al helemaal klaar voor! Laten we dan vrijblijvend kennismaken en bespreken we de mogelijkheden.

Sandy ter Horst
06 46 43 42 26
info@gezondenfitter.nl

facebook instagram