Sportvoedingsadvies

De meest gestelde vragen die ik krijg van sporters zijn toch wel: “Waarom val ik niet af, ik sport toch veel?” of  “Ik sport veel, maar waarom boek ik geen vooruitgang?”.

Voeding is de basis voor een gezond lichaam. En omdat sporten om een fysieke fitheid vraagt, is voeding heel belangrijk. Jouw voedingspatroon is dus absoluut van invloed op jouw prestaties. Heel belangrijk is de hoeveelheid energie die je hebt voordat je begint aan een duurloop, een stevige intervaltraining of bijvoorbeeld een pittige fietstocht. En ook na een training is het belangrijk goede voeding tot je te nemen, omdat de spieren enzymen aanmaken die weer zorgen voor spierherstel.

Vanzelfsprekend is genoeg (water) drinken heel belangrijk! Wist je dat vochtverlies leidt tot 2% verminderde prestatie?!

 

Jouw uitgangspunt als focus

Tijdens een intake gesprek wil ik weten wat je doet, hoe vaak en welke soort sport je beoefent. En natuurlijk wat je doel is en wat je wilt bereiken. Indien jouw doelstelling bijvoorbeeld prestatiegericht is, dan is het heel erg belangrijk om juist meer te eten dan de energiebehoefte is. Dit wil zeggen dat je per dag net zo veel of meer eet aan calorieën dan dat je verbrandt.

Aan de hand hiervan gaan we aan de slag met een eetpatroon. Niet alleen kijken we naar de voeding die je neemt voor, tijdens en na het sporten, maar ook naar je basisvoeding. Welke energiebehoefte jij precies nodig hebt wordt helemaal voor je uitgerekend. Net als hoe jouw vetinname zou moeten zijn, hoeveel koolhydraten, eiwitten, verzadigde en onverzadigde vetten je dagelijks nodig hebt. Daarnaast kijk ik ook naar de inname van vitamines, mineralen en spoorelementen, want deze zijn ook heel belangrijk zijn voor spiercontractie en jouw spierherstel. Samen werken we aan jouw doel, zodat ook jij fit aan je volgende sportieve uitdaging staat! Ben je er klaar voor?

 

Programma’s

 

Pakket 1

3 maanden

  • totaal 8 gesprekken incl intake gesprek
  • Betaling ineen of keuze voor betaling in termijnen met een automatisch incasso per maand gedurende 3 maanden
  • Eerste maand iedere week consulten, de 2e en 3e maand 2 x per maand een consult. Natuurlijk kan dit in overleg gewijzigd worden.

€ 298,-

Pakket 2

6 maanden

  • totaal 14 gesprekken incl intake gesprek
  • Betaling ineen of in termijnen met automatisch incasso per maand gedurende 6 maanden
  • eerste maand iedere week consulten,  2 t/m 6e maand 2 x per maand een consult. Natuurlijk kan dit in overleg gewijzigd worden.

 

€ 468,-

 

 

 

 

 

 

Meer informatie of vrijblijvend kennismaken?
Neem vooral contact met mij op wanneer je meer vragen hebt of meer informatie wenst te ontvangen. Wellicht ben je er al helemaal klaar voor! Laten we dan vrijblijvend kennismaken en bespreken we de mogelijkheden.

Sandy ter Horst
06 46 43 42 26
info@gezondenfitter.nl

facebook instagram