Puur en gezond eten

Een net zo belangrijk onderdeel van een gezonde leefstijl is voeding. Voeding is iets wat je dagelijks tot je neemt. Het geeft je energie, bevat gezonde vitamines en mineralen die je lijf nodig heeft. En daarnaast is gezonde voeding ook gewoon lekker(der).

 

Mijn advies is om zoveel mogelijk puur en gezond te koken, zonder gebruik van pakjes en zakjes. In de winkel worden we overspoeld met een aanbod van zoveel pakjes en zakjes dat we bijna vergeten hoe we lekker puur koken is zonder verborgen toevoegingen. Want je krijgt er vaak veel dingen extra bij!”

Gemakkelijke verpakkingen zitten bomvol met verstopte toevoegingen zoals zout, suiker, vetten, smaak-, kleur- en geurstoffen. Daarnaast zitten er in de meeste verpakkingen ook veel E-nummers.

 

Zijn pakjes en zakjes nou werkelijk zo ongezond?
Deze toevoegingen in deze verpakkingen zorgen ervoor dat je hormonen getriggerd worden, waardoor je meer wilt eten. Een stofje komt vrij in je hersenen, genaamd dopamine. Dopamine zorgt ervoor dat we ons tevreden en beloond voelen. En daarom eten we al gauw ‘makkelijke verpakte voeding’. Daarnaast zorgen suikers voor vetopslag en als je niet weet hoeveel er in de verpakking zit ben je totaal het overzicht kwijt van wat je eigenlijk per keer eet aan suikers. Het geeft een insuline verhoging en uiteindelijk zelfs mogelijk een resistentie. Zout zou je eigenlijk niet eens hoeven toe te voegen, omdat het van nature al in veel voedingsmiddelen zit. Maar doordat deze in pakjes en zakjes zitten is er een overschot aan gebruikt zout, wat weer schadelijk is voor jouw nieren en je bloeddruk en vochthuishouding beïnvloed.

Aan de slag met pure en gezonde voeding
Als bij het intake gesprek blijkt dat je al klaar bent om meteen met de voeding te starten of je wilt gewoon een stok achter de deur hebben om jouw doel te bereiken, dan gaan we daarmee aan de slag. Dat kan zijn omdat je wilt afvallen, of wilt weten of je wel gezond eet en alle voedingstoffen binnen krijgt. Maar ook als je juist wilt aankomen omdat je te weinig weegt, ook dan kan je bij mij in de praktijk terecht.

 

 

Een traject beginnen we bij het begin door het in kaart te brengen van jouw situatie en leefstijl:  heb je eerder diëten gevolgd en welke waren dat? Wat werkte toen wel en wat en waarom niet? Wat vind je niet prettig aan je huidige voedingspatroon? Wat zijn je valkuilen, et cetera. Zodra we hierbij een duidelijk beeld hebben kunnen we aan de slag met een stappenplan, welke natuurlijk 100% wordt afgestemd op jouw doel. Stap voor stap werken we samen toe naar jou doel en een gezond eetpatroon.

 

 

 

 

 

Meer informatie of vrijblijvend kennismaken?
Neem vooral contact met mij op wanneer je meer vragen hebt of meer informatie wenst te ontvangen. Wellicht ben je er al helemaal klaar voor! Laten we dan vrijblijvend kennismaken en bespreken we de mogelijkheden.

Sandy ter Horst
06 46 43 42 26
info@gezondenfitter.nl

facebook instagram