Nieuws

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

50… Grip op zelfliefde en eigen wijsheid

Zin in een dag helemaal voor jezelf?
Gezond en Fit oud worden start met bewustwording. Lief zijn voor jezelf , leren luisteren naar je lijf en mind, vertrouwen op je eigenwijsheid. Investeer in jezelf. Hoeveel vind jij jezelf en je lijf waard om aan te werken?
Laat je verrassen door het inspirerende programma die we samen met diverse trainers hebben samengesteld en 10 februari a.s. plaats gaat vinden in het witte kerkje in Heiloo.
Gun jezelf de rust en vrede door te accepteren wat
je niet kunt veranderen en zorg voor grip op je eigen lijf en leven!
‘The power in jou”

Zaterdag 10 februari organiseren Sandy ter Horst en Monique Tervoort samen met gasttrainers Jelle Schut Monique Kroon en ondernemerscoach Charida om de “Power in jou” weer te omarmen.

Wat kan je verwachten deze dag?

 

Ik ( Sandy ) ga jou deze dag inspireren en motiveren richting je nieuwe leefstijl. We gaan alle positieve veranderingen in ons versterken en op zoek naar wat bij jou past om je gezonde leefstijl vol te houden en te doen slagen. Je zult zelf echt aan het werk gaan , zodat je einde van de dag aan de slag kunt met jouw nieuwe hand outs. Mijn werkwijze kan je vinden op deze website.

Monique Tervoort  Licht op liefde- de wijsheid in jou.

Monique neemt je mee in je gevoelswereld. Doe je zelfonderzoek (Hoe gaat het NU met mij?). In het contact met de ander ga je voelen welke impact je op hen hebt. Deze feedback is anders dan dagelijkse feedback omdat iedereen zich zijn of haar eigen beleving ’toe-eigent’: zonder projecties en advies, maar mét oprechte aandacht voor jou . Met als doel om ‘gedeelde werkelijkheid’ te creëren over hoe het is om jou te zijn. Je leert meer te vertrouwen op jezelf en je lichamelijke sensaties beter begrijpen. Je leert de flow van je emoties te ervaren, ook de emoties die je als oncomfortabel ervaart. Je leert nieuwe vormen van verbondenheid en intimiteit kennen. Je blinde vlekken en patronen komen aan het licht door een combinatie van zelfonderzoek. Maskers gaan af en door acceptatie kan je jezelf overstijgen, juist door niets te willen veranderen in het nu. Alles wat zich aandient doet ertoe. Niets gebeurd voor niets in ons leven. Je leert de kracht van jezelf in de verbinding met de ander te ontdekken.

Ik zie er naar uit je te ontmoeten 10 februari a.s. in het witte kerkje in Heiloo.

https://www.instagram.com/tervoortcoaching/?utm_source=qr%0A

Jelle Schut  Verbonden Ademhaling

Tijdens dit uur maak je kennis met een krachtige tool die jij zelf gaat leren inzetten op de juiste momenten het leven. Grip op de ademhaling. Bij de verbonden adem, de naam zegt het al, verbind je de in -en de uitademhaling aan elkaar.

Meer info hier over en over Jelle kan je vinden op ;

https://www.gripopdebasis.nl/jelle-schut

Monique Kroon deurbeleving met essentiële oliën voor een natuurlijke leefstijl

Monique zal je laten kennis maken wat geuren voor jou mind, lijf en dan dus ook voor je leefstijl kunnen doen.

https://www.instagram.com/salonkameleon/%0A/

Charida Elzinga  Empowering -moeiteloos jezelf zijn.

Gun jezelf je mooiste leven en het gaat jou lukken om zo’n leven voor jezelf te creëren !

Ik help je om te durven stralen!

https://www.charida.nl

 

Deze dag is incl koffie en thee met wat lekkers en een  vegetarische lunch van Herberg Jan te Heil00,

Kortom laat je lekker onderdompelen ,

DIT IS JOUW DAG!

Samenvatting , locatie tijd en kosten.

De Power in Jou…

Zaterdag 10 februari a.s. 10.00-17.00uur

Locatie Witte Kerkje in Heiloo

  • Essentiële oliën van doterra – Monique
  • 50 jaar – De kracht van jouw nieuwe leefstijl – Sandy ter Horst
  • Heerlijke lunch verzorgt door restaurant Herbergh Jan te Heiloo
  • Ademcoachsessie – Jelle Schut
  • 50 jaar- “Licht op liefde” de wijsheid in jou – Monique Tervoort
  • Empowering – Moeiteloos jezelf zijn- Charida

Datum: 10 februari a.s.

Inloop vanaf 9.30uur

Locatie: witte kerkje in Heiloo
Reserveer je plek voor € 125,-

Aanmelden kan door te mailen naar Sandy ter Horst en Monique Tervoort Tervoort

Mailadres:  powerinjou@ziggo.nl

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fysieke en psychologische invloed van geur

Wat we ruiken kan op twee manieren van invloed zijn op het humeur, legt geurpsycholoog Croijmans uit. De eerste is fysiek. Als je een geur inademt, banen minuscule druppeltjes via de neus een weg door het lichaam en werken in op je gestel. Zo hebben ze onderzoek gedaan met muizen. De dieren werden ingespoten met boswellia, een ingrediënt uit wierook dat angst en depressie lijkt te verminderen. Mogelijk de reden waarom mensen al eeuwenlang wierook branden. Wellicht kan boswellia in de toekomst als antidepressivum worden gebruikt. Hiervoor is alleen nog niet voldoende bewijs.

De andere manier is psychologisch. Wanneer een geur in fijne situaties aanwezig is, tijdens een bezoekje aan oma, het buitenspelen of op vakantie, kan dat prettige gevoel later weer worden opgeroepen met die bepaalde geur. Croijmans: “Dat zit dus meer tussen de oren, maar is wel net zo wáár.” Welke geuren blij maken is grotendeels persoonlijk, maar er zijn wel geuren die bijna iedereen lekker vindt, zoals vanille, en vies vindt, zoals zweetvoeten. Geuronderzoeker Rachel Herz legde achttien wetenschappelijke studies naast elkaar en ontdekte dat lavendel de gemoedstoestand kan verbeteren en vaak ontspannend werkt. Dit is overigens alleen het geval als je van de geur van lavendel houdt. Croijmans: “Vind je het vies, dan werkt het niet. De uitkomsten van die achttien studies wijzen niet allemaal in dezelfde richting, dus we kunnen niet zomaar zeggen: lavendel ontspant. Maar als je vroeger altijd liefdevol gewassen werd met lavendelzeep of het rook naar lavendel op vakantie, dan kun je die geur nu wel weer inzetten om je prettiger te voelen.”

Als we een geur ruiken, worden we via ons onderbewuste teruggebracht naar een herinnering. Daar kunnen we gebruik van maken. Wie beter in zijn vel wil zitten, kan op zoek gaan naar een prettige ervaring waaraan een geur is gelinkt, zoals die van een bepaald soort zonnebrand. Zodra je een dip voelt opkomen, kun je heel bewust met behulp van die geur dat prettige gevoel weer oproepen. Andersom kan ook, door een fijn moment te creëren, zoals met de kat op schoot gaan zitten en door wat druppels oranjebloesemextract op een geursteen te doen. Veel mensen associëren deze geur met zomer of vakantie. Zo kom je via je lichaam in een goede stemming. Door dat vaak genoeg te doen, betekent die geur op een gegeven moment voor jou: je op je gemak voelen. Met die geur kan dat gevoel dan ook op een andere plek worden opgeroepen, op de werkvloer bijvoorbeeld. Het kan in principe met elke geur, maar met natuurlijke geuren afkomstig van essentiële oliën werkt dit het best.”

bron: geurpsycholoog Croijman

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze uitleg is een mooi bruggetje naar de workshop.

Want hier gaan we een roller maken met essentiële oliën van Dottera.

En je kiest de geuren die jij lekker vind of die bij jou passen.

We gaan nml aan de slag met jouw doel ( gezonde leefstijl)

Dat kan zijn afvallen minder snoepen, minder stress, beter slapen, zelfverzekerd worden , minder gefrustreerd, minder boos, meer power zin om te bewegen, minder verdrietig etc.

Al deze voorbeelden kunnen er voor zorgen dat het niet lukt om de juiste keuzes te maken mbt een gezonde leefstijl.

Hoe mooi zou het zijn als je een roller hebt die je in kan zetten en dan wel in de juiste mood komt?

Ik laat je vooraf bepalen wat jouw doel is, welke emotie hoort daar bij of welke emotie wil je juist niet meer.

Aan de hand daarvan gaan we lekker ruiken ervaren en maak je een geheel persoonlijke geur die jouw gaat helpen richting je doel.

Lijkt het je leuk geeft je dan op via link hieronder.

Kosten zijn €20,pp   Als je iemand mee neemt krijg je een extra losse roller die je later zelf nog een x kan vullen!

locatie is Watertorenweg 36 (sporthal) Egmond aan zee.

https://www.gezondenfitter.nl/contact/

Heb je vragen? stel ze ook hier op deze link.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Gezond en Fitter/leefstijl coach ook te horen als podcast!

zie link hier onder, heb je geen spotify? je kan het ook luisteren bij apple podcast en podcast addict.

veel luister plezier,

https://podcasters.spotify.com/pod/show/gezondenfittervitaalcoach/episodes/Hoe-blijf-je-langer-gemotiveerd-richting-je-doel-ep602f/a-a4cno3t

   


                                 

Gezond en Fitter bij Hart van Nederland

 

 

 


 

 

 

 

 

Meer informatie of vrijblijvend kennismaken?
Neem vooral contact met mij op wanneer je meer vragen hebt of meer informatie wenst te ontvangen. Wellicht ben je er al helemaal klaar voor! Laten we dan vrijblijvend kennismaken en bespreken we de mogelijkheden.

Sandy ter Horst
06 46 43 42 26
info@gezondenfitter.nl

facebook instagram